Barion Pixel

Az online nevezést lezártuk!


1. sz. Közlemény – A nevezésről

Az idei Balaton- Átevezésre minden eddiginél több nevezés érkezett, ezért a Szervezőbizottság úgy döntött, hogy 3000 nevezőnél lezárja a nevezés lehetőségét.

Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy az online nevezés a bankkártyás fizetéssel válik érvényessé. Kérjük, hogy aki már létrehozta az egységét, de még nem véglegesítette, ezt minél hamarabb tegye meg!

Kérjük, mindenki győződjön meg arról, hogy a nevezését lezárta, kifizette, és erről a kapitány a nevezési visszaigazolást (amelyen a rajtszám rajta van) megkapta.

Ötpróbás Nevezés:

Aki az Ötpróbánál nevezett és így az Ötpróbás Sárkányhajóval vesz részt a versenyen kérjük, hogy a bejáratnál jobbra az ÖTPRÓBÁS SÁTORNÁL regisztráljon és vegye át a karszalagját!

Helyszíni Nevezés:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fentiek értelmében helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség!!!

Crew csere

A hajóban ülő személyek cseréjére fizetés után az online rendszerben nincs lehetőség. Erre díj ellenében a helyszínen lesz lehetőség. Ebben az esetben a kizárólag a meghirdetett helyszíni nevezési díj különbözet megfizetésével lehet a hajóban legénységi tagot cserélni. (csere esetén különbözet- 2100Ft ) Felhívjuk a figyelmet, hogy a hajóban csak olyan személy ülhet, aki leadott Felelősségvállalási Nyilatkozattal rendelkezik.

Jó evezést kívánnak a szervezők!
2. sz. Közlemény – A helyszín megközelítéséről

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Átevezés napján a parkolás és a közlekedés idén is nehézkes lesz. A tavalyinál magasabb nevezési létszám várható, ami a városban is komoly forgalmat generál.

Javasolt érkezési módok:

  1. Előző nap (szombaton) 12.00 – 18.00 között rajtszámfelvétel és másnap érkezés a vízen
  2. Előző nap (szombaton) 12.00 – 18.00 között rajtszámfelvétel hajó otthagyása a hajódepóban
  3. Parkolás a külső parkolókban az alábbiak szerint

1. Parkolás

Kérjük használjátok a 71-es út melletti Önkormányzati parkolót(Térkép Link) és a Kodály Zoltán utcai (Port Lacaj kikötő melletti) területet (Térkép link) , ahonnan közvetlenül vízre is szállhattok.

2. Előnevezés és hajódepó

Már augusztus 15-én szombaton 12.00-18.00 között lehetőség van rajtszám-átvételre. A rajtszámos hajókat ingyenesen megőrizzük másnap 8.50-ig, így az Átevezésre csak oda kell sétálnotok. Kérjük, hogy a hajóban szereléket, felszerelést, lapátot ne hagyjatok.

3. Szerelvénnyel, vontával, sárkányhajóval érkezők

Hajószállítókkal kérjük, hogy már szombaton érkezzetek meg, a hajókat őrzött területen hagyhatjátok. Rendezvénynapon javasoljuk a Port Lacaj kikötő melletti parkolót (lásd térkép lenn) ahonnan vízre is tudtok szállni. Amennyiben másként nem oldható meg a hajószállítás, kérjetek behajtási engedélyt. Enélkül vontával SEM tudtok bejönni.

Behajtás igénylés vontához, utánfutóhoz

4. Vízen érkezés

A Kodály Zoltán utcában a Port Lacaj kikötő melletti területen - amennyiben online előneveztetek - lehetőség van parkolásra kinyomtatott nevezési visszaigazolással. Itt lehetőség van vízre szállni és a vízen megközelíteni a területet, vagy egy 10 perces sétával elérhető a rendezvényterület (900méter).

Kérjük, a vízen vigyázzatok a hajózási útvonal (móló kijárat) keresztezésekor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy vízen érkezéskor a rajtszámért- regisztrációért ugyanúgy ki kell szállni.


Balaton-átevezés 2020 térkép


Jó evezést kívánnak a szervezők!


3. sz. Közlemény – A vízreszállás feltételeiről

Vízreszállni csak érvényes nevezéssel, megfelelő felszereléssel ellátott hajóval lehet.

A vízreszállás feltételei:

  • Felragasztott rajtszám a hajón
  • Mentőmellény
  • Karszalag

Javasoljuk a vízen érkezést. Ha nincs rajtszám a hajón, ki kell szállni azt felvenni, ha van rajtszám és a résztvevőkön karszalag, akkor a bíró jelzésére elindulhat a stégtől az egység.

Kérjük, segítsétek az időmérő bírókat (rajt-forduló-cél), hogy rögzítsék a rajtszámotokat, mert csak ebben az esetben vesztek részt időméréssel a versenyben.

Sárkányhajók

Sárkányhajóval, vagy nagy hajóval lehetőség van a célterület kis öbléből elindulni. Kérjük, kommunikáljatok a rajtbíróval, csak az ő jelzésére induljatok a félreértések elkerülése végett.

IDŐMÉRÉS

Az elinduláskor a rajtbíró indítja az egység időmérését. Kérjük csak a rajtbírói jelzés után induljatok.

A badacsonyi fordulóban a részidőmérő bíró egy vitorláson méri az időtöket.

A célkapu két HERVIS zászló (beachflag). Az áthaladáskor a célbíró rögzíti az időtöket.

Kérjük, hogy ha a rajtszám takarásban van segítsétek a bírókat, mondjátok be a rajtszámot, győzödjetek meg hogy regisztrálta az áthaladásotokat.

Kiszállás után hamarosan elérhető és letölthető/megosztható a személyre szóló online emléklap a http://balatonatevezes.hu/oklevel/ oldalon.


Jó evezést kívánnak a szervezők!


4. sz. Közlemény – Az esemény megtartásáról és a várható időjárásrólAz Országos Meteorológiai Szolgálat 2020. augusztus 14-i előrejelzése alapján az eseményt a tervezett időben megtartjuk.

Sikeres átevezést kívánunk

A SzervezőkIdőjárás előrejelzés augusztus 16. vasárnapra:

Reggel mérsékelt északi ( 15-25 km/h) , napközben gyenge, mérsékelt (05-20 km/h), változó irányú szél valószínű. Kora estétől inkább keleties (északkkeleti, keleti, délkeleti ) irányú, gyenge-mérsékelt szél valószínű, mely a reggeli órák felé közeledve északkelet felől kissé megélénkülhet ( 25 km/h) Sok napsütés mellett gyengén, délután időnként közepesen felhős ég valószínű. A fátyolfelhős ég mellett a délutáni órákban erőtelejesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, ekkor záporeső, kisebb valószínűséggel egy-egy zivatar is kialakulhat. Zápor vagy zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-65 km/h) előfordulhat. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak és csapadék nem valószínű.

A vasárnap hajnali hőmérséklet vízparton 20, parttól távol 18 fok körül alakul. Legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül a késő esti 22 fok körül valószínű. Hétfő hajnalban 18,19 fok valószínű