Nevezés főbb lépései

A hajóegység nevezését a Kapitány (Kapitány: a hajóegység nevezéséért felelős személy) kezdeményezheti. Egyszemélyes hajóegység nevezése esetén, ugyan ez az eljárás menete.

A regisztrációs felületen belépve a Kapitány megadja a nevezni kívánt hajóegység paramétereit és a hajóegységbe meghívni kívánt legénység tagjainak nevét és e-mail címét.

A Kapitány által megadott legénység tagjainak e-mail címére, a rendszer egy automatikusan generált meghívót küld.

Az e-mailen kapott meghívóra kattintva a legénység tagjainak is regisztrálni kell és így automatikusan a meghívót kiküldő hajóegységbe kerülnek benevezésre.

A hajóegység nevezése, az összes résztvevő hiánytalan adatlapjának és nyilatkozatainak kitöltésével véglegesíthető.

A kapitány módosíthatja az egysége adatait, legénysége összetételét. Ehhez be kell lépni a rendszerbe a regisztrációkor megadott email címével és jelszavával.

A nevezés véglegesítése után a nevezési díjat az online felületen kell befizetni.

A nevezési díj befizetése után már nem lehet módosítani az egységen. Ha mégis szükség lenne módosításra, akkor törölni kell egy egységet és újat kell helyette nevezni.

Az online nevező rendszerben kitöltött felelősségvállalási nyilatkozatot kinyomtatva és aláírva a helyszínen telepített regisztrációs ponton köteles minden résztvevő leadni, ennek hiányában a szervezők fenntartják a jogot, az előzetesen regisztrált hajóegység törlésére.


Nevezési díj befizetése

Online rendszeren keresztül fizetni, online nevezés leadása esetén lehet bankkártyával vagy Barion tárcával.

Az online fizetés végrehajtásával a rendszer az esemény napjáig a megadott bankszámlán csak zárolja a fizetendő összeget.

A zárolt összeg csak az esemény napján kerül ténylegesen levonásra a számláról, kizárólag abban az esetben, ha az esemény megrendezésre kerül.

Amennyiben az esemény elmaradt a rendszer a zárolást feloldja és az összeg levonása nem történik meg a bankszámláról.

Lehetőség van a nevezési díj befizetése után is lemondani a nevezést. Ehhez a kapitánynak be kell lépnie a nevezési rendszerbe és ott törölheti a nevezést. A nevezés törlése után a nevezési díj zárolása feloldásra kerül.

A bankok különbözőképpen könyvelik a pénzösszeg zárolást illetve feloldást. Emiatt elképzelhető, hogy a zárolt összeg feloldása után pár nap el fog telni, amíg az egyenlegen újra megjelenik.