Barion Pixel

Nevezés főbb lépései

A hajóegység nevezését a Kapitány (Kapitány: a hajóegység nevezéséért felelős személy) kezdeményezheti. Egyszemélyes hajóegység nevezése esetén, ugyan ez az eljárás menete.

A regisztrációs felületen belépve a Kapitány megadja a nevezni kívánt hajóegység paramétereit és a hajóegységbe meghívni kívánt legénység tagjainak nevét és e-mail címét.

A Kapitány által megadott legénység tagjainak e-mail címére, a rendszer egy automatikusan generált meghívót küld.

Az e-mailen kapott meghívóra kattintva a legénység tagjainak is regisztrálni kell és így automatikusan a meghívót kiküldő hajóegységbe kerülnek benevezésre.

A hajóegység nevezése, az összes résztvevő hiánytalan adatlapjának és nyilatkozatainak kitöltésével véglegesíthető.

A kapitány módosíthatja az egysége adatait, legénysége összetételét. Ehhez be kell lépni a rendszerbe a regisztrációkor megadott email címével és jelszavával.

A nevezés véglegesítése után a nevezési díjat az online felületen kell befizetni.

A nevezési díj befizetése után már nem lehet módosítani az egységen. Ha mégis szükség lenne módosításra, akkor törölni kell egy egységet és újat kell helyette nevezni.

Az online nevező rendszerben kötelező a „Felelősségvállalási Nyilatkozat” elfogadása.

A nevezési folyamat befejezésekor a rendszer egy „Nevezési Lap”-ot küld ki az egység kapitánya részére. A helyszínen a rajtszám átvétele a Nevezési Lap bemutatásával lehetséges. A rajtszámot és a karszalagokat csak a Kapitány veheti át.

Lehetőség van arra, hogy ne az egység kapitánya vegye át a rajtszámot és a karszalagokat. Ennek feltétele, hogy a Kapitány, a rendszerben regisztrált email címéről a balatonatevezes@mkksz.hu email címre 2020. augusztus 14. 22:00 óráig elküldött emailben megnevezze a rajtszám átvételére jogosult személyt ÉS a nevezett személy a rendszer által kiállított nevezési lapot a helyszínen bemutassa.


Nevezési díj befizetése

Online rendszeren keresztül fizetni, online nevezés leadása esetén lehet bankkártyával vagy Barion tárcával.

Az online fizetés végrehajtásával a rendszer az esemény napjáig a megadott bankszámlán csak zárolja a fizetendő összeget.

A zárolt összeg csak az esemény napján kerül ténylegesen levonásra a számláról, kizárólag abban az esetben, ha az esemény megrendezésre kerül.

Amennyiben az esemény elmaradt a rendszer a zárolást feloldja és az összeg levonása nem történik meg a bankszámláról.

Lehetőség van a nevezési díj befizetése után is lemondani a nevezést. Ehhez a kapitánynak be kell lépnie a nevezési rendszerbe és ott törölheti a nevezést. A nevezés törlése után a nevezési díj zárolása feloldásra kerül.

A bankok különbözőképpen könyvelik a pénzösszeg zárolást illetve feloldást. Emiatt elképzelhető, hogy a zárolt összeg feloldása után pár nap el fog telni, amíg az egyenlegen újra megjelenik.

Online rendszeren keresztül fizetni, online nevezés leadása esetén lehet bankkártyával vagy Barion tárcával.